Politie Neteland heeft vanavond een heli en een speurhond ingezet bij een zoektocht naar een vermiste vrouw van 77. 'Toen een thuisverpleegster donderdagochtend Julia Janssens wilde verzorgen, was die niet in haar woning in de Koulaak', zegt Dirk Van Peer, wnd. korpschef politie Neteland.

'In de woning zijn aanwijzingen gevonden dat de vrouw al woensdagavond zou vertrokken zijn. De vermiste kan zich slecht verplaatsen.

Daarom werd er donderdagavond tussen 18.45u en 20.15u gezocht in de buurt van de Koulaak, boven de bossen in de Wijngaard-Heistraat-Toeristentoren en langs de Kleine Nete.

Naast de helikopter van de Federale politie werd ook een speurhond ingezet.  Bij het invallen van de avond had de zoekactie nog geen resultaat opgeleverd.

Het onderzoek is in handen van de cel Vermiste Personen', besluit Dirk Van Peer. (pol) 

UPDATE vrijdag 3/9 - 18.10u :

Vermiste vrouw terecht

'Een speurhond van de politie heeft vrijdagavond rond 18.05u de 77-jarige vrouw Julia Janssens uit Herentals aangetroffen die donderdagvoormiddag als vermist werd opgegeven', zegt een woordvoerder van politie Neteland.   'De dame, J.J. uit Herentals is opgemerkt in een bos niet ver van haar woning in de Koulaak. 'Ze was in relatief goede gezondheid maar is uit voorzorg toch overgebracht naar het ziekenhuis.

De speurders vermoedden dat de vrouw al woensdagavond haar woning aan de Koulaak heeft verlaten.  De 77-jarige heeft 2 nachten en 1 dag rondgedoold voor ze werd ontdekt.

Vrijdagnamiddag had de federale politie nog een officieel opsporingsbericht verspreid.' (pol)




Foto Nnieuws.